woensdag 3 oktober 2012

De Keys

Gisteren (1 oktober 2012) zijn we vertrokken naar de Keys. Het zou een lange rit zijn vanuit Naples en ik had halverwege de Keys een mooi hotel geboekt, waar we lekker aan het eind van de middag konden luieren en zwemmen. De volgende dag hoefden we dan niet meer zo lang door te rijden naar Key West.

Toen we 's morgens wakker werden, schrokken we ons rot. Ruben was gestoken door een mug, 1 keer boven zijn neus en 1 keer op zijn ooglid. Hij had dus een gigantische bult op zijn voorhoofd en die liep helemaal door naar zijn oog, wat helemaal opgezwollen was. Heel zijn gezicht was vervormd, echt akelig. Hij bleef volhouden dat hij er geen last van had, maar ik heb hem toch een hooikoortstabletje gegeven om de zwelling te verminderen. Dat hielp wel iets. We besloten om bij een drogist/apotheek te vragen of ze iets hadden om de zwelling van zijn oog minder te maken, want het was echt heel erg. Bij de eerste drogist zeiden ze dat we naar de dokter moesten. Nou, ik ga niet voor een muggenbult naar de dokter. In de schappen kon ik ook niets vinden, dus hup, naar de volgende drogist. Daar kregen we een beter advies: een drankje tegen allergieen, speciaal voor kinderen. Het leek ook wel wat te helpen, maar het was niet geweldig.

Op het forum had ik gelezen over het Morada Beach Cafe op Islamorada. We besloten daar naartoe te rijden, zodat Ruben ook de tijd had om te slapen. Het was een lange rit en rond 14.00 uur kwamen we daar aan. Het was werkelijk een paradijs! Prachtig uitzicht over de zee en heerlijk eten onder de patio met de waaiers aan. Ruben kwam ook weer een beetje tot leven, dus even lekker genieten.
Hierna reden we door naar het hotel. Op de website leek het een prachtig resort met hangmatten, kleurige meubels en luxe kamers. Bij aankomst was het al niet zo mooi meer. Het deed een beetje oud en vervallen aan, maar het uitzicht was waanzinnig. We dachten dat het misschien door de regen kwam, want het weer was niet fantastisch.
Helaas bleek de kamer ook niet geweldig. Wel een mooi groot bed, maar voor Ruben een gammel babybedje, de douche werd amper warm en over de beloofde high-speed wifi zullen we het helemaal maar niet hebben. Een teleurstelling dus en Ruben werkte daar nog even verder aan mee. Er was geen land met hem te bezeilen, hij wilde niet zwemmen, niet eten, niet drinken, alleen maar televisie kijken. Uiteindelijk ben ik even naar de winkel gelopen voor wat eten en gelukkig hadden ze daar ook brood. We hadden nog kuipjes pindakaas over van het appartement in Kissimmee, dus Ruben heeft heerlijk boterhammen met pindakaas gekregen. Zetpil erin en lekker tv kijken. Daarna zijn we nog een stukje wezen wandelen en we hebben Ruben om 7 uur in bed gelegd, met nog een zetpil. Hij heeft uiteindelijk ruim de klok rond geslapen en was vandaag al een stuk beter gehumeurd gelukkig. De zwelling was ook veel minder geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

We vinden het leuk als je een bericht achter laat!