maandag 1 oktober 2012

Everglades

Vanochtend zijn we naar de Everglades gegaan. We wilden eigenlijk de tram tour in Shark Valley doen, maar dit bleek toch verder dan gedacht. Ruben had ook niet zo'n zin in een lange autorit, dus we besloten om te draaien en naar Everglades City te gaan. Onderweg zijn we gestopt bij een verlaten parkeerplaats en toevallig begon daar een boardwalkwandeling. Deze zou ongeveer een mijl lang zijn, dus dat was prima voor ons met Ruben. Maar wat was het heet! Gelukkig kwamen we halverwege in een beschutte omgeving en daar was het beter te doen. Het was een prachtige wandeling, maar we hebben niet veel dieren gezien. De witte ibis was er wel, maar die zit werkelijk overal. Onderweg kwamen we nog een ander stel tegen en wat denk je? Ook Nederlanders. Ze hebben een foto van ons gemaakt en lieten zien wat zij eerder waren tegengekomen onderweg: een gigantische ratelslang! Blij dat wij die niet zijn tegengekomen!
Na de wandeling zijn we doorgereden naar Everglades City. We besloten daar met een airboat mee te gaan. Bij de eerste aanbieder zijn we meteen gestopt: Captain Doug's. Er stond een man met een kleine alligator in zijn handen en het viel mij op dat zijn bek niet was afgeplakt. Ik heb al veel foto's gezien van mensen die een kleine alligator vast hielden en die hadden dan tape om de bek zodat ze niet konden bijten. Hier moest je gewoon je gezonde verstand gebruiken en goed luisteren naar hoe je ze moest vasthouden. Ze hadden hier twee kleine alligators, eentje van 1 jaar en eentje van 3 jaar.
We kochten kaartjes voor een airboat en we konden meteen mee. De kapitein vroeg of we van snelheid hielden en vertelde ook dat het niet zeker was dat we alligators zouden zien. Het water was erg troebel en de alligators leven daar niet, maar komen daar om te jagen.
Maar voor Ruben en mij was het al snel goed: er zat 1 pelikaan en die vloog zo naar ons toe en kwam bij ons op de boot zitten. Zo leuk!
Vervolgens gingen we de mangrove in, echt prachtig. Eerst gingen we vrij rustig en de kapitein vertelde ook nog het een en ander. Maar daarna ging hij vaart maken, en dat ging behoorlijk hard! Hij ging ook nog 'driften' op het water, zo gaaf! Zelfs Ruben vond het leuk, al kneep hij behoorlijk hard in mijn hand. En onderweg kwamen we toch nog twee alligators tegen, allebei in ondiep water. We konden ze goed zien en ze hielden ons ook goed in de gaten. De tweede zat te loeren naar een wasbeertje. Er zit blijkbaar een hele familie in de mangrove en die krijgen hondenkoekjes van de kapiteins. Buiten dat eten ze ook krabben en garnalen, die in het water leven.
Al met al een hele leuke tocht en daarna mochten we nog even alligators vasthouden. Ruben riep van tevoren heel stoer dat hij ook een alligator ging vasthouden, maar hij durfde toch niet. Hij heeft hem wel geaaid toen ik hem vast had. Toch stoer dus!
 
Na dit avontuur zijn we lekker terug naar het zwembad gegaan. Even zwemmen tot we weggejaagd werden door een gigantische hoosbui! Gelukkig duurde het niet lang en konden we droog naar het restaurant.
Morgen vertrekken we naar de Keys! We slapen halverwege de Keys 1 nachtje in een hotel en dan zijn we nog heerlijk 2 nachten op Key West. En wie gaan we daar weer tegenkomen? Juist ja :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

We vinden het leuk als je een bericht achter laat!