zondag 30 september 2012

Clearwater Beach

Vanochtend (vrijdag 28 september 2012) vertrekken we al op tijd naar Clearwater Beach. We willen met het bootje ‘Little Toot’ dolfijnen gaan spotten. Deze boot staat goed bekend bij ervaren Floridagangers en wij gaan op de bonnefooi proberen om mee te gaan. Gelukkig is er nog plek en om 11.00 uur varen we uit. Bij Pier 60 zien we de eerste dolfijnen al. De boot blijft even stil liggen en we kunnen zo kijken naar een stuk of 10 dolfijnen, waaronder een aantal kleintjes. Zo mooi! De kapitein waarschuwt dat hij vaart gaat maken. Hierdoor ontstaan golven achter de boot waarmee hij de dolfijnen probeert mee te krijgen. Ze vinden het leuk om op de golven te zwemmen en te springen, legt hij uit. Nou, dat zien wij ook, want er wordt naar hartelust gesprongen! Hierna varen we iets verder en dan wordt het weer herhaald. Deze keer springen ze nog langer mee, ze springen ontzettend hoog, zo gaaf!


Na de boottocht gaan we lekker eten. We willen nog even naar Pier 60 om dolfijnen te kijken en om te zien of het strand echt zo mooi is als beweerd wordt. Nou, dat is zo! Prachtig wit zand, heldere zee, schitterend gewoon!

We rijden de weg langs het strand terug naar het hotel. Een leuke weg met schitterende huizen en hotels. Rond 16.30 uur zijn we terug in het hotel. We willen op tijd eten voor Ruben en dus gaan we snel weer op weg. We pakken dit keer de trolley. Die rijden hier van downtown naar de pier en kosten niets! Geweldige service dus en Ruben vindt het onwijs leuk. We gaan lekker eten bovenin de pier met een prachtig uitzicht over de Golf van Mexico. Na het eten mag Ruben pelikanen voeren. We kopen visjes en moeten op een soort platform gaan staan. Het meisje dat het voer verkoopt klapt naar de pelikanen en als ze hongerig zijn, komen ze daarop af. En algauw zitten er drie pelikanen te wachten op vis! Ruben wil in eerste instantie niet, maar als Robert een vis heeft gegooid, is het goed. Hij vindt het superleuk en wil het liefst nog een keer maar de pelikanen gaan weer weg. Morgen gaan we naar de Seabird Sanctuary, misschien dat hij daar nog een kans krijgt.

1 opmerking:

We vinden het leuk als je een bericht achter laat!