vrijdag 21 september 2012

Cruisen met Carnival

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover: we zouden gaan cruisen naar de Bahama's! We waren allemaal een beetje nerveus omdat we niet wisten wat we moesten verwachten, maar het was fantastisch!
's Morgens zijn we al vroeg vertrokken uit een regenachtig Miami. We moesten ongeveer vier uur rijden naar Port Canaveral en het boarden begon al om 12.00 uur. Dit verliep allemaal prima en vlot en voordat we het wisten, stonden we op die enorme boot. Als eerste even de handbagage in de hut neergezet, want we waren natuurlijk ontzettend nieuwsgierig naar de grootte van de kamer. Dat viel niet tegen! Een keurig opgemaakt bed met een zogenaamde 'upper' aan de muur. Die kon omlaag en dan was het een eenpersoonsbed.
Het schip was verder ook gigantisch. Er was een casino, een half winkelcentrum, een spa, een zwembad, een zogenaamde 'splash zone', een sportpark en zelfs een pianobar! De eerste dag hebben we lekker aan het water doorgebracht, beetje bijkleuren en zien hoe het schip uitvaart langs Cape Canaveral.

Maandag kwamen we rond 10.00 uur aan in Freeport. En het regende. En niet een beetje, maar heel, heel erg. We hadden een tour geboekt, we zouden met een boot rond Grand Bahama Island varen en dan gaan winkelen in Port Lucaya. Keurig gemeld op de afgesproken tijd, werd de tour afgelast! We stonden allebei stevig te balen, toen er iemand van de cruiseline naar ons toekwam en nog wat opties gaf. Uiteindelijk zijn we met een paarse bus over het eiland gereden en alsnog gaan winkelen in Port Lucaya en op een kleine 'food market'. De buschauffeur verwelkomde ons met de woorden: 'Good day to y'all and enjoy the liquid sunshine, because we don't have a lot of it here!' In Port Lucaya zette hij ons af en kregen we anderhalf uur de tijd om te winkelen. En we werden verzocht om op tijd terug te zijn bij 'The Purple Rain'! Met zo'n chauffeur kun je niet blijven balen en gelukkig was dat ook niet nodig, want de wolken trokken weg en de rest van de dag is het prachtig weer gebleven. We hebben lekker genoten van de Bahama Mama's (cocktails, geen dames! En Virgin Bahama Mama's voor Ruben!), de zon en de geweldige muziek. We zouden om 5 uur weer vertrekken uit Freeport dus aan het eind van de dag zijn we nog even naar het water gegaan, zodat Ruben zich nog even lekker kon uitleven.


Dinsdag gingen we naar Nassau. We werden wakker met het uitzicht op een van de mooiste en beroemdste hotels ter wereld: het Atlantis Hotel! En wat een schitterend uitzicht was dat! We gingen in Nassau een dolphin encounter doen, dat was namelijk de enige excursie met dieren waarbij Ruben ook mee mocht doen. Met een boot gingen we naar Blue Lagoon Island, wat net zo paradijselijk is, als het klinkt. Het was er schitterend en de boottocht er naartoe ook. De Caribische Zee is echt fantastisch!
Eenmaal op Blue Lagoon Island krijgen we een lesje over de dolfijn. Hierna is het tijd voor de encounter. Allereerst gaan we kennismaken  met de dolfijnen. Helaas beginnen deze met herrie maken, waardoor voor Ruben de lol er meteen af is. Hij begint te huilen en houdt niet meer op. Met dank aan een van de andere deelnemers konden wij de encounter toch afmaken. Het was zeer de moeite waard! Ze maakten er een leuke show van en we kregen een kus en knuffel van de dolfijn. En in de armen van de andere deelneemster kreeg Ruben ook weer praatjes: "De dolfijn geeft mama een kus! Dolfijn doet zwemmen! Dolfijn doet knuffelen met papa!" En uiteindelijk na afloop: "Mama, was leuk bij de dolfijnen!" Gelukkig geen trauma dus. Hierna hadden we nog even tijd om wat te drinken en op het strand te hangen van Blue Lagoon Island.
Omdat we pas laat vertrokken uit Nassau, zijn we 's avonds gaan eten in het Hard Rock Cafe. Ruben vond het er ook erg leuk (zie foto)!
De laatste dag was een 'Fun Day @ Sea'. We hebben lekker niets meer uitgevoerd dan de koffer inpakken, zwemmen, foto's maken en eten. Jammer dat het voorbij was, het is heerlijk om zo verzorgd te worden. Maar aan de andere kant is een paar dagen ook lang genoeg voor ons. Er is nog zoveel meer te zien!

1 opmerking:

  1. Klinkt heerlijk Ellen! En inderdaad is die Caribische zee geweldig he! Geniet er van.

    Gr. Joyce

    BeantwoordenVerwijderen

We vinden het leuk als je een bericht achter laat!