zaterdag 22 september 2012

Kennedy Space Center

Donderdag was onze cruise afgelopen. Keurig op tijd kwam de boot aan in Port Canaveral en we waren er snel van af. We moesten opnieuw door de douane, maar dit keer ging dat sneller dan bij aankomst in de VS op het vliegveld.
Toen we de auto teruggevonden hadden in de parkeergarage, vertrokken we naar het Kennedy Space Center. En dat bleek heel leuk en ontzettend interessant te zijn! We begonnen bij de Spaceshuttle Launch Experience, waar je in een simulator een lancering mee gaat maken alsof je de astronaut bent. Ze doen het voorkomen alsof het ontzettend heftig is, maar uiteindelijk viel het gelukkig best mee. Wel heel leuk om een keer mee te maken! Hierna zijn we naar de Rocket Garden gegaan, waar allerlei gepensioneerde raketten en capsules staan. Erg indrukwekkend, zeker de 'walkway' waarop Neil Armstrong heeft gelopen toen hij naar de maan vertrok. Natuurlijk hebben wij ook daarop gelopen!
Hierna zijn we met de bus naar het Apollo Center gegaan. Hier kregen we allerlei informatie over het Apollo programma en over de raket waarmee de testrit naar de maan werd gemaakt. 'Een spectaculaire presentatie,' verzekerde de mevrouw van de informatiebalie en ze had gelijk. Het was echt heel erg boeiend en interessant. Hierna kregen we de Saturn V Rocket zelf te zien. We hebben Ruben er onder gezet, zodat je je een voorstelling kunt maken van hoe gigantisch dat ding is.
Onderweg naar het Apollo Center kregen we nog een lanceerplatform te zien en het assembly building. Momenteel wordt er ook flink verbouwd voor de komst van de Atlantis spaceshuttle. Na het stopzetten van het spaceshuttle programma worden de spaceshuttles naar verschillende plekken in Amerika vervoerd. Vandaag (21 september 2012) was ook de reis van de Endeavour naar Californie, helaas hebben we die niet gezien.
Na dit bezoek zijn we naar ons appartement in Kissimmee vertrokken. Het overtrof onze verwachtingen: 3 grote slaapkamers, 2 grote badkamers, een grote woonkamer met open keuken en een gigantische wasmachine! Het is er netjes en schoon en overal dicht in de buurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

We vinden het leuk als je een bericht achter laat!