donderdag 27 september 2012

Islands of Adventure en eindelijk... de John Lennon Room!

Vandaag stond 'The Wizarding World of Harry Potter' op de planning. Het is een vrij nieuw gedeelte in het park Islands of Adventure. We hadden het idee om alleen even naar Harry Potter te gaan en daarna weer naar huis, zodat we nog konden zwemmen, want het was bloedheet. Maar dat liep even anders!
We waren rond 10.00 uur op de Universal Citywalk waar we afscheid namen van Anouk en Emile. Zij gingen naar Universal Studios, het andere park op deze locatie. Vervolgens kaartjes gekocht en naar binnen. We besloten meteen richting het Harry Potter gedeelte te lopen zodat we dat vast gehad hadden en dan zouden we daarna wel kijken hoe het met Ruben ging. Er zijn drie attracties in dit gedeelte: Dragon Challenge, Flight of the Hippogriff en Harry Potter and the Forbidden Journey. Deze laatste is een simulator, echt fantastisch! De andere twee zijn achtbanen. We hadden verwacht dat het erg druk zou zijn, maar de wachttijd was niet meer dan 10 minuten. Bij alle attracties konden we 'child swap' doen, dus samen naar binnen en dan om de beurt in de attractie. Erg leuk, want op die manier beleef je het toch een beetje samen. Bij de simulator ga je eerst Hogwarts helemaal door en zie je allerlei bekende locaties uit de film, erg leuk. We waren allebei een beetje misselijk na de simulator, dus besloten we eerst even te gaan eten. Dat hebben we gedaan in Dr. Seuss' Landing, een gedeelte dat te maken had met de boeken van Dr. Seuss (Cat in the Hat, How The Grinch Stole Christmas en Green Eggs and Ham bijvoorbeeld). Een heel leuk gedeelte, gericht op kleine kinderen. Helaas was Ruben weer in zijn 'ik wil nergens in'-bui dus we hebben alleen maar rondgekeken en wat gegeten.
Hierna zijn we weer terug gegaan naar Harry Potter om wat te winkelen en het boterbier te proberen. Wij vonden het ontzettend vies, maar Ruben vond het heerlijk! Het was een soort caramelcola met caramelslagroom, jak... Maar we hebben er wel een mooie beker aan overgehouden!
Toen begon het echt heel heet te worden en Ruben werd vervelend, dus we besloten richting de uitgang te lopen. Maar onderweg kwamen we nog een hele heftige achtbaan tegen waar we eigenlijk wel graag in wilden. De Hulk! Wachttijd: 5 minuten. Doen dus! We konden weer child swap doen. Ik ging eerst. Wat een gave achtbaan, hij ging superhard, niet normaal. Na mij ging Robert en toen hij terugkwam, was het nog steeds niet druk, dus ik mocht nog een keer (yes!). Het is wel een aanslag op je nek dus Robert sloeg de tweede keer over.
Hierna zijn we naar de uitgang gegaan om nog wat te gaan drinken in het enorme Hard Rock Cafe op de Universal Citywalk. Vier jaar geleden waren we hier ook. Ik had toen iets gelezen over een 'John Lennon Room' waar je ook in zou kunnen. Helaas ging dat toen niet omdat er een feestje was, heel jammer. Nu probeerde ik het nog een keer en jawel, er was een gids vrij om 16.00 uur! Dat betekende nog bijna een uur wachten en de tijd doden met luiers verschonen, foto's maken en wat drinken. En toen was het 16.00 uur. Onze pieper ging dus het was tijd voor onze Achter-De-Schermen-prive-VIP-tour!
Onze gids vroeg eerst hoe we van de kamer wisten. Ja, ik heb het ergens op internet gelezen. Blijkbaar krijgen ze niet veel verzoeken voor een rondleiding, maar ik had het echt niet willen missen.
De John Lennon Room is een replica van zijn appartement in het Dakota Building in New York. Alles is er wit en er hangen en staan een aantal hele bijzondere originele stukken. Zijn beroemde witte piano staat er helaas niet zelf, dat is een replica. Maar toch, kippenvel toen we binnenkwamen. Zo bijzonder om daar te staan!
Deze kamer wordt gebruikt voor VIPs. En niet de minste: Bob Dylan, Billy Joel, Paul McCartney, Stevie Wonder en ga zo maar door. Het bewijs daarvoor staat op de piano: alle toetsen hebben een handtekening van de artiesten. Onze gids maakte foto's van ons op alle belangrijke plekken in de kamer en liet ons de memorabilia zien. Echt, het was heel speciaal, zo gaaf! Achter de kamer was nog een gang met allerlei stukken die met The Beatles te maken hadden: foto's, posters, een stuk muur van de Cavern Club, tekeningen, handtekeningen, noem het maar op. Vier jaar wachten was de moeite waard!
Hierna was het echt tijd om terug te gaan, we hadden Ruben beloofd dat hij nog mocht zwemmen. Een fijne afsluiting van een geweldige dag!

4 opmerkingen:

  1. fijn om te lezen dat jullie zo ontzettend veel ondernemen en doen, ben een beetje jaloers...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat was weer een mooie dag en van die kamer wist ikook niet staat op de lijst voor volgende week

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat is zeker de moeite waard, ik vond het geweldig! Veel plezier :-)

      Verwijderen
    2. Jullie zien er super gelukkig uit met zijn 3tje, en lekker kleurtje opgelopen..

      Verwijderen

We vinden het leuk als je een bericht achter laat!